novoletni pohod

Kot že vrsto let zapored, smo člani TD-Pudgura tudi letos izvedli 16. novoletni Jakobov pohod na Sv. Lovrenc. Dan je bil sončen, suh če prav nekoliko vetroven, več kot ugoden za ljubitelje pohodništva. Tako se je prvega januarja v zgodnjih popoldanskih urah zbralo več kot 120 pohodnikov na parkirišču v Studenem. Po vpisu v knjigo udeležencev in nekaj poziranja pred objektivom fotoaparata so krenili na pot.

Najmlajši udeleženec je štel komaj pet mesecev, ki je na rameni svoje mamice verjetno osvojil svojega prvega tisočaka.  Pohod so zaključili v gasilnem domu, kjer jih je nagovoril predsednik društva Vojko BAUMAN, se jim zahvalil za udeležbo in jim zaželel vse dobro v novem letu, pridne članice turističnega društva  pa so poskrbele za okrepčilo. Z užitkom so pohodniki pojedli klobase s krompirjevo solato, zelo jim je prijal tudi vroč čaj in kuhano vino. Po prijetnem klepetu in okusni malici so se zadovoljni, polni lepih vtisov in še z eno dodatno spominsko ploščico z letom 2020, odpravili proti domu.

V upanju, da bo ta tradicionalni pohod tudi v bodoče tako množično obiskan se zahvaljujemo tudi pokrovitelju pohoda občini Postojna za sodelovanje.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v rubriki Fotografije.

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar