1 pudgura 20 let

V soboto, 14. septembra 2019, so člani TD Pudgura proslavili 20.letnico delovanja društva. Ob tej priložnosti so pod kozolec toplar povabili priznano citrarko Janjo Brlec in sopranistko Mojco Bedenik. Obiskovalcem sta pričarali čudovit glasbeni večer ob zvokih citer in petja.

Janja se je za igranje tega instrumenta izobraževala v Muenchenu in Salzburgu in si pridobila naziv Master of Art. Pokazala nam je, kako zvenijo citre v različnih glasbenih zvrsteh in nam ob tem predstavila tudi zgodovino tega instrumenta, ki ni le ljudsko pač pa tudi koncertno glasbilo. V drugem delu pa sta v kombinaciji izjemnega soprana Mojce Bedenik in citer zazvenele znane slovenske ljudske pesmi.

Za dragocen prispevek k delovanju društva so trije člani prejeli posebno priznanje: Franka Milavec, Sanja Pečar in prvi predsednik društva Stane Vidmar. V imenu vseh se jim je zahvalil predsednik Vojko Bauman.  

Lep in poučen glasbeni večer smo popestrili s praznično torto in druženjem ob jubileju društva.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v rubriki Fotografije.

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.

pohod v postojno

Če želite odkriti in spoznati skrite poti iz PUDGURE do POSTOJNE, vas vabimo, da se nam pridružite v nedeljo, 31. 5, in se z nami odpravite na pohod. Zberemo se pri kozolcu toplarju v Belskem ob 14 uri. Tura je primerna tudi za otroke saj ni prav nič zahtevna.


Lepo vabljeni.

   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar