Prireditve v letu 2019

gozdar kmet prispevek

Belsko - V soboto, 3. avgusta 2019, so člani Turističnega društva Pudgura pri kozolcu toplarju kljub muhastemu vremenu uspešno izpeljali že 17. tradicionalno prireditev Gozdar-kmet nekoč in danes. S pestrim programom so članice in člani TD Pudgura ter številni sodelujoči poskrbeli, da je bilo poučno in zabavno za vse generacije. »Po najboljših močeh smo se tudi tokrat trudili prikazati in prenesti delček znanja o starih običajih in poklicih  ter življenju na vasi nekoč na mlade in otroke«, je ob koncu prireditve povedal predsednik društva Vojko Bauman in se ob tem zahvalil vsem nastopajočim, članom, podpornikom društva in sponzorjem za sodelovanje in pomoč.

kraski komedijanti

Letošnjo sezono dogajanja pod kozolcem toplarjem v Belskem so 8. 6. otvorili Kraški komedijanti z gledališko komedijo »Bejži zlodej, baba gre!« Z njo so Kraški komedijanti - člani Kulturno športnega društva Šator iz Štorij navdušili in nasmejali številno občinstvo. Po igri smo se skupaj z izvrstnimi komedijanti še podružili in jih pogostili s pudgurskimi štruklji, ki so jih pripravile naše članice.

Velika noc objava

V prostorih kulturnega doma v Studenem so naše pridne članice ponovno naredile izredno lepo in domiselno velikonočno razstavo, katero si je ogledalo veliko število obiskovalcev. Naše odlične kuharice pa so pripravile za pokušino odlične jedi, ki so jih po stari navadi postavile na mozo v prazničnih dneh.

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar