Prireditve v letu 2019

zegnanje konj 

Pri kozolcu toplarju v Belskem smo člani Turističnega društva Pudgura pripravili zadnjo osmo prireditev v letošnjem letu.  26. decembra je to bilo že 20  tradicionalno žegnanje konj in praznovanje državnega praznika dneva samostojnosti in enotnosti. Sončno vreme je h kozolcu privabilo veliko obiskovalcev, prišlo pa je tudi lepo število konj in njihovih lastnikov iz Pudgure in drugih vasi iz naše občine.

gobarska 2019

Minulo nedeljo, 6. oktobra 2019, so pod kozolcem Toplar pri Belskem prišli na svoj račun ljubitelji nabiranja in uživanja gob. Članice in člani Turističnega društva Pudgura smo namreč pripravili že 14. Gobarsko nedeljo z razstavo prek 200 različnih gob. Bogata gobarska razstava je razveselila številne obiskovalce, ki so tudi tokrat lahko prisluhnili strokovni razlagi gobarskega strokovnjaka Jožeta Podboja.

gozdar kmet prispevek

Belsko - V soboto, 3. avgusta 2019, so člani Turističnega društva Pudgura pri kozolcu toplarju kljub muhastemu vremenu uspešno izpeljali že 17. tradicionalno prireditev Gozdar-kmet nekoč in danes. S pestrim programom so članice in člani TD Pudgura ter številni sodelujoči poskrbeli, da je bilo poučno in zabavno za vse generacije. »Po najboljših močeh smo se tudi tokrat trudili prikazati in prenesti delček znanja o starih običajih in poklicih  ter življenju na vasi nekoč na mlade in otroke«, je ob koncu prireditve povedal predsednik društva Vojko Bauman in se ob tem zahvalil vsem nastopajočim, članom, podpornikom društva in sponzorjem za sodelovanje in pomoč.

1 pudgura 20 let

V soboto, 14. septembra 2019, so člani TD Pudgura proslavili 20.letnico delovanja društva. Ob tej priložnosti so pod kozolec toplar povabili priznano citrarko Janjo Brlec in sopranistko Mojco Bedenik. Obiskovalcem sta pričarali čudovit glasbeni večer ob zvokih citer in petja.

kraski komedijanti

Letošnjo sezono dogajanja pod kozolcem toplarjem v Belskem so 8. 6. otvorili Kraški komedijanti z gledališko komedijo »Bejži zlodej, baba gre!« Z njo so Kraški komedijanti - člani Kulturno športnega društva Šator iz Štorij navdušili in nasmejali številno občinstvo. Po igri smo se skupaj z izvrstnimi komedijanti še podružili in jih pogostili s pudgurskimi štruklji, ki so jih pripravile naše članice.

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar