gobe 2018

Z gobarsko prireditvijo pod kozolcem razveselili obiskovalce že trinajstič zapored

Minulo nedeljo, 14. oktobra, so članice in člani Turističnega društva Pudgura pri kozolcu toplarju v Belskem organizirali Gobarsko nedeljo. Prireditev je potekala že trinajsto leto zapored, tokrat namesto dva dni samo v nedeljo.

Obiskovalci razstave so si lahko pod strokovnim vodenjem ogledali preko 100 različnih vrst gob, manjšemu številu gob od običajnega pa je kljub sicer ugodnim temperaturam botrovalo predvsem sušno obdobje. Kot je dejal determinator svetovalec Jože Podboj, ki je tako kot že vrsto let do sedaj poskrbel za zanimivo in poučno razlago ob razstavi, se prava jesenska gobarska sezona šele začenja, le na nekaj več dežja moramo še počakati. Kljub temu so obiskovalci lahko prisluhnili številnim koristnim napotkom o nabiranju, pripravi in shranjevanju gob.

Tako kot vedno je bila razstava gob lepo in pregledno postavljena, za kar gre zahvala ekipi in gospodarju kozolca Janezu Čekadi. Za hudomušni pridih je z izvirnim jesenskim aranžmajem poskrbela naša članica Cilka Milavec.

Članice so prireditev popestrile z domačo in za ta čas primerno malico - fižolovka s klobaso in jabolčni štrudelj sta vsakomur teknila. Za kakšno gobjo specialiteto pa se je letos v košarah nabralo premalo gob, so povedale prizadevne in iznajdljive pudgurske kuharice s Sanjo Pečar na čelu.

Kljub letos okrnjenem programu gobarske prireditve je le-ta ob sončnem in toplem vremenu vseeno uspela in tako smo članice in člani dokazali, da znamo stopiti skupaj in na veselje naših zvestih obiskovalcev ter ljubiteljev gob in gobarjenja pripraviti to tradicionalno prireditev. Tega je bil še posebej vesel naš novi predsednik društva Vojko Bauman.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v rubriki Foto album.

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar