Prireditve v letu 2018

 zegnanje

Pri kozolcu toplarju v Belskem smo člani Turističnega društva Pudgura 26. decembra že tradicionalno priredili praznovanje državnega praznika dneva samostojnosti in enotnosti. Ob tem pa je na dan sv. Štefana, kot je to v Pudguri v navadi že vrsto leto, potekal tudi blagoslov konj. Sončno vreme je h kozolcu privabilo precej obiskovalcev, prišlo pa je tudi lepo število konj in njihovih lastnikov iz Pudgure.

gobe 2018

Z gobarsko prireditvijo pod kozolcem razveselili obiskovalce že trinajstič zapored

Minulo nedeljo, 14. oktobra, so članice in člani Turističnega društva Pudgura pri kozolcu toplarju v Belskem organizirali Gobarsko nedeljo. Prireditev je potekala že trinajsto leto zapored, tokrat namesto dva dni samo v nedeljo.

S predavanjem prizadevnega člana TD Pudgura Cveta Poljšaka o slovenskih hribih in gorah in cvetju, ki jih krasi, smo pričeli letošnjo sezono četrtkovih večerov pod kozolcem toplarjem.

2 cetrtkov

Večer je bil namenjen ljudskemu petju, zato smo v goste povabili skupino Ljudskih pevcev Jezerci. Pevci prihajajo iz Dolenjega jezera pri Cerknici in štejejo 10 članov.

novoletni pohod

Letos z vremenom res ni bilo sreče, saj je bil 14. novoletni oziroma v prvih letih Jakobov pohod  na Sveti Lovrenc zaradi napovedanega dežja na 1. januar 2018 odpovedan. In res se je napoved uresničila, saj je dež na tisti dan padal kot za stavo.

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar