Prireditve v letu 2015

Proslava zegnanje_konj

Pri kozolcu pri Belskem se je na Dan državnega praznika-26.decembra- zbralo nepričakovano veliko ljudi. K temu je zagotovo botrovala izrazito lepa, sončna in za december zelo topla sobota. Verjemite- termometri so kazali kar 14 stopinj nad ničlo. Ni čudno, da se je marsikdo od navzočih »pridušal«: Saj je bolj toplo kot ob nekaterih drugih naših prireditvah in srečanjih spomladi ali poleti.« Če ne veste: pri kozolcu vedno nekaj »vleče« in zelo hitro vas zazebe. Ni čudno, če so tudi tamkajšnjo okrepčevalnico poimenovali »Na prepihu«.

venec 2015

Leto se skoraj že izteka in že smo stopili v »adventni čas«. Člani že nekaj let zapored spletamo adventni venec, kateri nas pozdravi na »Repačah« in hkrati nam naznanja, da se bližajo prazniki.

6-cetrtkov-vecer-o
Slovenski muzeji - zakladi naše dediščine, ali ropotarnice

Tako provokativen je bil naslov zadnjega šestega četrtkovega večera v letu 2015 pod kozolcem pri Belskem. In to je še kako ustrezalo naši bloški znanki in spodbujevalki tamkajšnjega turističnega utripa Alenki Veber. Tako kot pri vseh dosedanjih četrtkovih večerih, je ob napovedani uri bilo videti, da ne bo nobenega poslušalstva. Nato pa- avto za avtom je parkiral pred kozolcem in zbralo se je kar lepo število tistih, ki jih je pogovor z Alenko Veber zanimal.

jesenvpudguri2015 o

Prvi vikend v oktobru je pod kozolcem pri Belskem bil povsem v znamenju Turističnega društva Pudgura

Spet enkrat so se članice in člani potrudili in uspešno izpeljali gobarsko soboto, združeno z nedeljsko prireditvijo »Jesen v Pudguri«.

V soboto, bila je topla in sončna, so bile »glavne« gobe. Na gobarski razstavi je bilo razstavljenih okrog 150 vrst gob,  ki rastejo v  podgurskih gozdovih. Priznani gobarski strokovnjak, determinator mentor Anton Poler, je tudi na tej 10.jubilejni gobarski razstavi pritegnil veliko obiskovalcev. Pri iskrivem sprehodu po lično razstavljenih primerkih gob  je postregel z marsikaterim uporabnim nasvetom in celo vrsto koristnih napotkov. Mirno lahko ugotovimo, da bi Antona Polerja in njegove pripovedi o gobah lahko poslušali v nedogled.

plakat postojna_zivi_ulici

Zadnjo avgustovsko nedeljo je bilo v centru Postojne zelo živo. Boreo- regijsko stičišče nevladnih organizacij primorsko- notranjske regije s sedežem v Postojni je pripravilo že tradicionalno srečanje in predstavitev le teh z letos prenovljeno in razširjeno podobo pod skupnim imenom PO-STOJ-NA živi ulici.  Letos so prireditev razdelili na več tematsko zaokroženih tem in jih poimenovali: PO-migaj z nami, PO- meti s stereotipi, PO- išči sebe, PO-skusi domače in Po- vezujemo skupnost.

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar