dan samostojnosti zegnanje

Tradicijo krajših, a prisrčnih proslavljanj naših državnih praznikov smo nadaljevali tudi v iztekajočih se dneh leta 2016. V čudovitem sončnem, čeprav nekoliko hladnem dnevu, smo se zbrali  v kar lepem številu pri našem kozolcu pri Belskem. Zbranim je na kratko spregovoril predsednik Turističnega društva  Pudgura  Evgen Požar, ki je že vso to vrsto let glavni organizator spomina na pomembne obletnice.

Kot je nekaj hipov pozneje poudaril še slavnostni govornik – župan občine Postojna Igor Marentič, smo pred 25. leti  bili priča korenitemu premiku tako za nas kot tudi za naše zanamce. Prav tem pa moramo dati in dajati zgled kako z vedno tesnejšim sodelovanjem poskrbeti za naš razvoj in razvoj naše države. Kajti le s sodelovanjem in zmanjševanjem tistega kar nas ločuje lahko z več upanja in optimizma zremo v prihodnost.

Naše, zdaj že tradicionalne proslave pod kozolcem pri Belskem, pa brez naših fantov in deklet ne bi bile tako prisrčne. Tudi tokrat je namreč navzoče na proslavi ogrela lepa pesem moškega pevskega zbora Studeno, vse pohvale pa je vredna pripravljenost sodelovati vseh drugih članov Športno kulturnega društva »Lipa« Studeno.

Nikakor ne gre pozabiti na zavetnika konj in živine – na Sv. Štefana. Tako kot že vrsto let smo v svojo družbo povabili tudi gospodarje konj  s širšega območja Pudgure. Pripeljali so svoje konje, za obred blagoslova pa je poskrbel župnik Janko Kosmač. Vse skupa smo sklenili s prijetnim klepetom z znanci in ob kozarčku kuhanega vina ali čaja. Za to so seveda poskrbele pridne članice Turističnega društva »Pudgura«.

Nekaj utrinkov si lahko oledate TUKAJ (klik).

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar