4 cetrtkov objava

 

PRISRČNI HARIJCI POD NAŠIM KOZOLCEM

Potekal je četrti »Četrtkov večer« v letu 2016. Kaj potekal- vse navzoče občinstvo se je »zlilo« z dogajanjem na odru. In na našem odru pod kozolcem pri Belskem, so »vladali« Harijci. Natančneje – Harijke članice in člani gledališke skupine TŠKD Alojzij Mihelčič iz Harij v Brkinih. Resnici na ljubo je bilo v tokratni igralski ekipi občutno več žensk kot moških, kar pa glede na vsebino predstavitve pod naslovom »Veselo god godujemo« niti ni presenetljivo.

Gospodar našega kozolca Janez Čekada je tokrat imel kar precej dela, saj je sproti prinašal klopi za nove in nove obiskovalce. Pod kozolcem bi tako kmalu zmanjkalo prostora za vse tiste, ki so si želeli ogledati predstavo naših vrlih Brkincev.

In ti so se dodobra izkazali, saj so s svojo predstavitvijo godovanja in s tem povezanih zdrah lepo »pihnili na dušo« vsem navzočim. Vzdušje je bilo res pristno, saj se »vrli Pudgurci« niso zadrževali in so z marsikatero glasno opazko še dodatno »komentirali« dogajanje na odru.

Da je predstava »vžgala«so pričale tudi spontane »salve« smeha in veseli obrazi gledalcev. Vzdušje je nekako doseglo svoj vrh, ko je vodja gledališke skupine TŠKD Alojzij Mihelčič iz Harij vzpodbudila navzoče, da so ob spremljavi harmonike družno zapeli. Alenka Penko se je v imenu celotne gledališke skupine toplo zahvalila za nepozaben četrtkov večer.

Skratka- četrti četrtkov večer pod kozolcem je bil še en »zadetek v polno«. Videlo in potrdilo se je, da v teh čudnih in kompliciranih časih ljudje potrebujejo »porcijo smeha«.

V nadaljevanju četrtkovega večera so si obiskovalci lahko privoščili še porcijo odličnih domačih žgancev z ocvirki in prijeten pogovor s prijatelji in znanci. Skratka nadvse prijetno druženje.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v rubriki Foto album, nekaj pa TUKAJ (klik).

 

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar