dan drzavnosti o

Pudgurci smo zelo ponosni, da že kar nekaj let redno gostimo osrednjo občinsko proslavo dneva državnosti«- je pred zbranimi poudaril predsednik Turističnega društva »Pudgura« Evgen Požar.

Kot rečeno je sledila krajša, a prisrčna proslava.Pravzaprav nihče se ni dolgočasil ob ubranih zvokih ženske pevske skupine Unika iz Planine ali ob spretnem igranju Jerneja Opare na harmoniko, izbranih recitacijah in ne nazadnje tudi ne ob živem prikazu nekaterih starodavnih navad v naših pudgurskih krajih. Tudi slavnostni govornik župan občine Postojna Igor Marentič se ni izneveril svoji navadi – na kratko je spomnil navzoče na glavne poudarke naše osamosvojitve in državnosti. Še enkrat pa je naglasil, da je nadalnji razvoj mlade Slovenije predvsem odvisen od naše skupne sposobnosti in pripravljenosti odgovoriti na izzive sodobnega časa.

V nadaljevanju je sledilo prijetno tovariško druženje. Navzoči so se lahko tudi zavrteli ob zvokih domačega ansambla Tik-tak nekoliko pozneje pa je postojnski župan ob pomoči mladih prižgal še kres, ki je tudi tradicionalen del vsakoletnega proslavljanja dneva državnosti. Skratka- pod našim kozolcem pri Belskem smo spet enkrat preživeli lep popoldne in večer.

Nekaj utrinkov si lahko pogledate v rubriki Foto album.

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar