3 cetrtkov o

 SPROŠČENO V POLETJE

3. četrtkov večer v organizaciji Turističnega društva Pudgura je bil namenjen najmlajšim in njihovim staršem. Mar je potem čudno, če je pod kozolcem pri Belskem vse odmevalo od otroškega živ- žava in prešernega smeha. Ves popoldan in tja do večera so potekale številne za otroke zanimive dejavnosti. Bilo je tudi predvideno, da bi se otroci pod vodstvom mentorjev odpravili v gozd nabirat suhljad, da bi zakurili ognje. A je v dneh pred četrtkovimi dejavnostmi preveč deževalo in tla so v gozdu bila povsem razmočena . Zato so se otroci raje »držali na suhem«in so se učili izdelovati bakle. Kar dobro jim je šlo od rok- bakle pa so skrbno spravili do večera pred našim državnim praznikom –dnevom državnosti. Takrat bodo otroci prav s temi baklami prižgali kres pri kozolcu.

Sicer je bilo na 3. četrtkovem večeru pri Belskem prav živahno. Pod mentorstvom nekaj starejših postojnskih skavtov so poslikali lesene ploščke, skakali v vrečah, se pomerili v hoji na hoduljah , izdelovali venčke iz poljskega cvetja. Pri slednjem opravilu so pomagale starejše članice Turističnega društva Pudgura. Otroci so hitro zapopadli kako se v venček zvežejo rožice in kmalu so venčki krasili marsikatero otroško glavico.

Že prej smo omenili postojnske skavte,ki so se aktivno vključili v izvedbo tega srečanja z najmlajšimi. Vzdušje je tudi zahvaljujoč mladim skavtom bilo prav prisrčno. Kot nam je povedal Klemen Premrl –voditelj pri skavtih- so z opravljenim delom zelo zadovoljni. Kaže pa, da bo sodelovanje s Turističnim društvom Pudgura postalo tradicionalno.

Tako je nedvomno uresničen glavni namen tokratnega druženja pod kozolcem - sproščeno vpeljati mlade v prihajajoče poletne šolske počitnice , splesti ne le venčke iz rožic, temveč tudi drobna prijateljstva in ne nazadnje – mlade nekoliko bolj navezati na delovanje Turističnega društva Pudgura.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v rubriki Foto album.

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar