Prireditve v letu 2016

dan samostojnosti zegnanje

Tradicijo krajših, a prisrčnih proslavljanj naših državnih praznikov smo nadaljevali tudi v iztekajočih se dneh leta 2016. V čudovitem sončnem, čeprav nekoliko hladnem dnevu, smo se zbrali  v kar lepem številu pri našem kozolcu pri Belskem. Zbranim je na kratko spregovoril predsednik Turističnega društva  Pudgura  Evgen Požar, ki je že vso to vrsto let glavni organizator spomina na pomembne obletnice.

gobarska 2016 o

Prva sobota in nedelja v oktobru sta že vrsto let »rezervirani« za zanimivi prireditvi Turističnega društva »Pudgura«. Že enajstič zapored so tako članice in člani društva organizirali »Gobarsko soboto« in nedeljsko »Jesen v Pudguri«.

boreo

Tudi letos smo se odzvali na vabilo BORE-a in sodelovali na zaključku festivala  Zmaj ima mlade v nedeljo 28.avgusta v Postojni. Naše društvo se je letos predstavljalo ob še dveh pudgurskih stojnicah: Mesnine Premrl in muzej Stara dama. Tako smo pudgurci nastopili bolj enotno in pokazali, da je v Pudguri veliko zanimivega za videti, doživeti in okusiti.

6 cetrtkov o

Špela Habič predstavila bukove gozdove na Snežniku

Na zadnjem četrtkovem večeru pod kozolcem smo najprej poslušali mlado flavtistko Katjušo Stefanovski, nato pa prisluhnili Špeli Habič, ki nam je predstavila prizadevanja za vpis  bukovih gozdov na Snežniku na seznam UNESCO-ve naravne dediščine. Izvedeli smo, kaj UNESCO je, koliko je že vpisov na ta prestižni seznam svetovne dediščine in zakaj se v zadnjem obdobju tudi bukovi gozdovi na Snežniku potegujejo za vpis.

5 cetrtkov o

Dalmatinske melodije pod kozolcem v Belskem

Na 5.četrtkovem večeru pod kozolcem se je 25.avgusta predstavila klapa Škvadra iz Košane.

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar