4 cetrtkov objava

DOMAČA IN DALMATINSKA PESEM

Zadnji četrtek v juliju je bil naš kozolec pri Belskem spet dobro obiskan. Pod njegovo streho je skoraj zmanjkalo prostora za vse tiste, ki so želeli prisluhniti domači in dalmatinski pesmi.

Pod kozolec so te znane zvoke prinesli člani »Kraške klape« iz  Sežane. Kot so povedali med celovečernim uspešnim nastopom, skupaj pojejo že štiri leta, njihova umetniška vodja pa je profesorica Maja Cetin.

Sami so dejali, da niso več »rosno mladi«, a jih druži velika želja po petju. Ta jih je tudi združila v »klapo«. Vokalna skupina šteje 12 članov, predstavili pa so se že na številnih nastopih po ožji in širši okolici. Vsi, ki so zadnji julijski četrtek prišli pod kozolec, so lahko uživali ob zvenu znanih slovenskih in dalmatinskih napevov, fantje iz »Kraške klape« pa so dokazali, da štirih let skupnih vaj in nastopov niso »vrgli« v »kraško burjo«.

Še posebno prisrčno je bilo po koncu uradnega dela nastopa pod kozolcem. Ob prijetnem klepetu z obiskovalci  in poslušalci, so fantje zapeli še kar nekaj pesmi »za svojo dušo«. Mar je potem čudno, če se udeležencem tega četrtega - za leto 2017- tudi zadnjega četrtkovega večera pod kozolcem – nikakor ni mudilo domov. Marsikdo pa se je za hip dlje ustavil tudi zato, da je rekel kakšno prijazno besedo našemu rojstnodnevnemu slavljencu Janezu Čekadi. Dan prej je praznoval, kot zapisano, pa smo mu pod kozolcem zaželeli še na mnoga leta. Za tiste, ki mogoče ne vedo - Janez je »gospodar in duša« društvenega kozolca. Brez njegove vsestranske zagnanosti in spretnosti bi marsikatera prireditev Turističnega društva »Pudgura« pošteno »zaškripala«.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v rubriki Foto album.

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar