1 cetrtkov o

ZAČELI »ČETRTKOVI VEČERI«

Pod kozolcem v Belskem je bilo sredi maja spet zanimivo in veselo. Letošnje »Četrtkove4 večere« je z zanimivim pogovorom in lepimi diapozitivi »otvoril« naš član in navdušen pohodnik Florjan Poljšak.

Sprehod po različnih lepih »točkah« naše prelepe Slovenije je začel prav s hudomušno razlago pojma »pohodnik«. Sam ima – kot je dejal - kar nekaj pohodniških izkušenj. Poglavitna je njegova ugotovitev, da je pri vseh naših dejavnostih na hribčkih, hribih ali celo gorah na prvem mestu osebna varnost. Tej mora biti podrejena sleherna naša dejavnost v hribih. Florjanu Poljšaku je z zanimanjem prisluhnilo okoli 30 članov Turističnega društva »Pudgura«. Še zlasti si kaže zapomniti njegov napotek , da naj na pohodih nikar ne postavljamo »časovnih rekordov«.

Narava in njene lepote niso »hitrostne vzpone«, ampak so zato, da jih v miru uživamo, četudi se ob lepem razgledu ali rožici ustavimo kakšno minuto dlje.

V nadaljevanju prvega »Četrtkovega večera« v letošnjem letu, pa je zazvenela še harmonika. Kar še nekaj časa so se udeleženci zadržali in poklepetali, saj je članica društva Marta Simčič pred kratkim praznovala okroglo življenjsko obletnico. Se razume, da smo ji še navzoči člani od srca voščili, na ta »račun« pa spili tudi kozarček in se posladkali z Martinimi dobrotami.

Na koncu naj povabimo vse člane in tudi druge, da se v čim večjem številu udeležijo tudi naslednjih četrtkovih večerov. Letošnjo organizacijo teh zanimivih srečanj pod kozolcem sta prevzeli Darja Vidmar in Marija Rot. Tja do jeseni nam obetata še veliko zanimivih uric.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v rubriki Foto album, nekaj pa TUKAJ (klik) in TUKAJ (klik).

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.

pohod v postojno

Če želite odkriti in spoznati skrite poti iz PUDGURE do POSTOJNE, vas vabimo, da se nam pridružite v nedeljo, 31. 5, in se z nami odpravite na pohod. Zberemo se pri kozolcu toplarju v Belskem ob 14 uri. Tura je primerna tudi za otroke saj ni prav nič zahtevna.


Lepo vabljeni.

   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar