predavanje semena o 

Tak je bil naslov predavanja Tamare Urbančič, ki ga je v petek 31.marca organiziralo Turistično društvo Pudgura v kulturnem domu v Studenem. Predavateljica je mentorica kmetijskih krožkov, predavateljica in vodja delavnic na podobne teme.

Na pobudo članic društva se je tokrat odzvala povabilu in pripravila predavanje v Pudguri. Opozorila je na nevarnost, da zaradi uporabe kupljenih semen  izginejo naše slovenske avtohtone sorte zelenjave in poslušalce spodbujala k pridelavi semen na domačem vrtu. Kako se pridela kvalitetno seme doma, na kaj je potrebno biti pozoren, kako se seme shranjuje in kako dolgo je uporabno so bila vprašanja na katere je odgovorila. Zelo zanimivo predavanje se je zaključilo z izmenjavo doma pridelanih semen in spoznavanjem prednosti nekaterih starih sort fižola.

Za prijeten in okusen zaključek večera je poskrbela članica- novo pečena abrahamovka Mateja Simčič, ki je pripravila pogostitev. Članice sekcije ročnih del pa so ji izročile darilo- rokavice za naslednjo zimo in šopek cvetja iz krep papirja.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate TUKAJ (klik).

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar