Prireditve

Turistično Društvo "Pudgura" vsako leto prireja nekaj tradicionalnih prireditev: 

kres

"KRESOVANJE PRI KOZOLCU"

TD Pudgura vsako leto organizira kresovanje pri kozolcu v Belskem, nasproti motela Erazem. Namen prireditve je ohranjanje starega običaja kresovanja na kresno noč, ki je bila sicer 23.06., na predvečer rojstva Janeza Krstnika. Ker pa smo jo povezali s kresovanjem na predvečer Dneva državnosti, je prireditev 24.06. Tako počastimo hkrati oba praznika.
tesar
"GOZDAR-KMET NEKOČ IN DANES"

Vsako leto priredimo v bližini motela Erazem v Belskem, na relaciji Postojna - Predjamski grad, tradicionalno prireditev, katere namen je ohranjanje kulturne, etnološke in etnografske dediščine ter obujanje starih običajev in navad. Prireditev je od vseh največja in najbolj zanimiva. Sodelujete lahko tudi v različnih tekmovanjih za bogate nagrade.
naslov
"GOBARSKA NEDELJA"

Gobarska nedelja naj bi postala tradicionalna prireditev TD Pudgura. Namen te prireditve je predvsem osveščanje obiskovalcev naših gozdov, kakor tudi nabiralcev gob, da imajo do bogastev naših gozdov primeren odnos. Na prireditvi predavajo različni strokovnjaki s področja gobarstva in ohranjanja narave. Poskusi se lahko tudi gobje specialitete.
Adventni venec
"ŽEGNANJE ADVENTNEGA VENCA"

Na prvo adventno nedeljo pripravimo nadvse slovesno srečanje domačinov ob postavitvi in blagoslovu velikega adventnega venca na Repačah, neposredno ob vhodu v vas Studeno.
Zegnanje konj
"ŽEGNANJE KONJ"

Sveti Štefana zavetnik konj in živine. Do danes so se ohranile nekatere šege in navade, ki so s tem povezane, zato TD Pudgura vsako leto obuja tudi ta lep običaj.
Čemaž

V Turističnem društvu Pudgura smo z novim vodstvom v svoje načrte za to leto vključili kar nekaj novosti. Da kozolec in prenovljena etnografska zbirka v njem ne bi samevala smo se odločili, da pripravimo vsak mesec en tematski večer. Poimenovali smo jih:

ČETRKOV VEČER POD KOZOLCEM

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar