TD Pudgura zajema sedem vasi, ki se nahajajo v tako imenovani "Pudguri", to je le nekaj kilometrov sevorozahodno od Postojne. Kraj je razgiban, gričevnat, z nekaj manjšimi kmetijami. Prebivalci so v glavnem zaposleni v podjetju Javor v Belskem in v bližnji Postojni.

pudgura

V Podguro lahko pridemo iz več strani:

ljubljanske preko Planine, po nekdanji rimski in kasneje jamborski cesti do Lohače, kjer se začenja Podgora. Cesta se nadaljuj skozi podgorske vasi in se nato združi z magistralno cesto v bližini Hruševja, kjer lahko nadaljujemo pot proti Kopru ali Novi Gorici.

koprška ali goriška je najkrajša in poteka mimo Postojnske jame. Držimo se smeri proti predjamskemu gradu in po 8km prispemo v Podgoro. Nasproti motela Erazem v Belskem si lahko ogledate obnovljen kozolec "toplar" z etnografsko zbirko starega kmečkega in gozdarskega orodja.

preko gozdov Hrušice vodi zanimiva cestna povezava, ki nas iz neposredne bližine  Predjamskega gradu popelje čez Podkraj in Col v Vipavsko dolino. Ustavite se lahko tudi na Hrušici pri Stari pošti, kjer si lahko ogledate muzej ostankov rimske kulture, v gostišču pa vas lepo postrežejo.

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar