rocna dela

Na pobudo nekaterih članic društva smo v januarju v okviru dejavnosti našega društva začeli z večeri ročnih del. Namen le-teh je, da ohranjamo znanje pletenja, kvačkanja in vezenja, pa tudi da se družimo in čisto po žensko naklepetamo. Vsako sredo med 19. in 21. uro se dobimo v kulturnem domu v Studenem in ustvarjamo. Andreja nas uči plesti copatke za dojenčke. Sprva nam  je šlo bolj na trdo in smo bile kot sveta Klara, ki podnevi plete in ponoči para. Le da smo me v enem večeru večkrat malo napletle in nato vse podrle. Ampak se ne predamo tako kmalu in konec drugega večera je bil prvi copatek končan. Marija je za svoj uspeh požela iskren aplavz. Namen imamo, da bomo obiskale vse dojenčke v Pudguri rojene v tem letu, jim v imenu našega društva zaželele vse dobro in jim podarile copatke.

Druga skupina žensk pa se ukvarja s kvačkanjem. Začele smo s kvačkanjem angelčka, pa smo si po prvem izdelanem premislile. Za začetnice je kar zahteven za izdelavo, pa še božično novoletni čas je za eno leto mimo. Ker se bliža pomlad, smo si raje omislile kvačkanje rožic. Prvi naš izdelek- rdečo vrtnico je za svoj drugi rojstni dan dobila naša Fani. Kako lepo se ji je podala pripeta s špango v lase!

Imamo že načrte za vnaprej, pa jih še ne izdamo. Pridite kakšno sredo pogledat. Boste videli, da se imamo prav lepo. Veliko smeha je in  seveda brez brušenja jezikov ne gre. Pa ne pozabite prinesti s seboj orodja- pletilk ali štajnšc in kvačke, pa kakšen konec volne ali klopko pavelce boste tudi našle v kakšnem kotu. Iva je prinesla kar cekar s štrikanjem vred, tako kot je pustila iz rok pred 25-imi leti. Na štajnšcah je bila nedokončana jopica za sina Martina, ki je bil takrat star dve leti. Smo jo komaj prepričale, da ni nobene potrebe da jopico po 25-ih letih dokonča! Pa recite, da ni zanimivo na naših sredinih večerih. 

Nekaj utrinkov si lahko ogledate TUKAJ (klik).

 

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011 - stran izdelal Rok Pečar