Dogodki v društvu

pohod planina

 

V soboto, 21. julija 2018 smo se odpravili na pohod po razglednih točkah nad Planinskim poljem in na ogled »tovarne pitne vode« za prebivalce občin Postojna, Pivka in del občine Ilirska Bistrica.

ekskurzija

Letošnjo strokovno ekskurzijo društva smo izvedli na Dolenjskem, natančneje v občinah Ivančna Gorica in Šmartno ob Litiji. 

pohod postojna

Na binkoštno nedeljo popoldne smo v Turističnem društvu Pudgura tudi letos pripravili pohod »Po starih poteh iz Pudgure v Postojno«. Pohod je organiziran že več let zapored. Na ta način želimo ohranjati vedenje o poteh, po katerih so nekoč prebivalci vasi pod Svetim Lovrencem ali po domače pod Goro hodili v Postojno.

pohod v postojno

 

Tudi letos so se Pudgurci na binkoštno nedeljo odpravili peš po starih poteh Iz Pudgure v Postojno. Izpred kozolca toplarja se je skupina pohodnikov podala po stari poti ob robu gozda v smeri Studenega, mimo Pivke jame in preko Soviča, ter Majlonta v središče Postojne.

 spomladanski pohod

Sem bil veselo presenečen, ko sem v Slavini zagledal več navdušencev za hojo, kot sem pričakoval. Za skoraj cel ducat nas je bilo z mano vkup.

Kot domačin sem jih najprej malce zamoril z zgodovino. Slavina ni kar tako in je bilo treba nekaj o njej povedati in o okolici. Potem pa hitro naprej proti Osojnici. Spodnji del par let star Križev pot nam je delal družbo do Selc. Seveda smo na meji med Slavino in Selcami dobili še dodatna dva pohodnika iz Selc. Moja boljša polovica je s seboj pripeljala še psičko Libro. Tako nas je bilo trinajst.Seveda je beseda na tem mestu nanesla na mejo med vasema Slavina in Selce in še na kakšno zadevo v zvezi s tem … Potem pa hitro naprej skoraj do Selc in desno v gozd.

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011