Čemaž

V Turističnem društvu Pudgura smo z novim vodstvom v svoje načrte za to leto vključili kar nekaj novosti. Da kozolec in prenovljena etnografska zbirka v njem ne bi samevala smo se odločili, da pripravimo vsak mesec en tematski večer. Poimenovali smo jih:

ČETRKOV VEČER POD KOZOLCEM

S prvim začenjamo v naslednjem tednu, to je 17. aprila ob 18. uri. Vodil ga bo dober poznavalec zdravilnih in uporabnih divjih rastlin Jože Podboj, ki je večer naslovil: "Čemaž in druge divje spomladanske rastline - nabiranje, zdravilnost in uporaba v kuhinji".

Začeli bomo s sprehodom v okolici kozolca, kjer bomo nabrali čemaž in spoznavali druge divje spomladanske rastline naših krajev. Sledila bo kulinarična delavnica pod kozolcem in pokušina pripravljenih jedi. Udeležence vabimo, da si pripravijo vprašanja za strokovnjaka, s seboj pa lahko prinesejo tudi rastline, ki jih ne poznajo.

Prispevek 3€.

Majski četrtkov večer bo na temo Zavarovane rastline v Pivški kotlini, več pa ne izdamo. Pridite k nam pod kozolec v Belskem, kjer se bo predvidoma vsak predzadnji četrtek v mesecih od aprila pa do septembra dogajalo marsikaj zanimivega!

Tekst in foto: TD Pudgura

 

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011