Dogodki v društvu

pohod v postojno

 

Tudi letos so se Pudgurci na binkoštno nedeljo odpravili peš po starih poteh Iz Pudgure v Postojno. Izpred kozolca toplarja se je skupina pohodnikov podala po stari poti ob robu gozda v smeri Studenega, mimo Pivke jame in preko Soviča, ter Majlonta v središče Postojne.

pohod postojna

Na binkoštno nedeljo popoldne smo v Turističnem društvu Pudgura tudi letos pripravili pohod »Po starih poteh iz Pudgure v Postojno«. Pohod je organiziran že več let zapored. Na ta način želimo ohranjati vedenje o poteh, po katerih so nekoč prebivalci vasi pod Svetim Lovrencem ali po domače pod Goro hodili v Postojno.

pohod v postojno

Pohod Turističnega društva Pudgura po starih poteh od kozolca v Belskem do Postojnske jame in prikaz »Kaku so Pudgurci učash hudili u Pustujno«

Čeprav je par dni zaporedoma in še nekaj ur pred dogovorjeno uro za pričetek pohoda padal dež, se je na zbirališču zbralo večje število pohodnikov, kot bi bilo za pričakovati. Nekatere stalne udeležence pa je le zadržala misel na blato po gozdnih poteh in so ostali doma.

 spomladanski pohod

Sem bil veselo presenečen, ko sem v Slavini zagledal več navdušencev za hojo, kot sem pričakoval. Za skoraj cel ducat nas je bilo z mano vkup.

Kot domačin sem jih najprej malce zamoril z zgodovino. Slavina ni kar tako in je bilo treba nekaj o njej povedati in o okolici. Potem pa hitro naprej proti Osojnici. Spodnji del par let star Križev pot nam je delal družbo do Selc. Seveda smo na meji med Slavino in Selcami dobili še dodatna dva pohodnika iz Selc. Moja boljša polovica je s seboj pripeljala še psičko Libro. Tako nas je bilo trinajst.Seveda je beseda na tem mestu nanesla na mejo med vasema Slavina in Selce in še na kakšno zadevo v zvezi s tem … Potem pa hitro naprej skoraj do Selc in desno v gozd.

pohod 8_marec

V nedeljo 8.marca smo se članice Turističnega društva Pudgura odločile, da si nedeljsko popoldne vzamemo zase. Pa saj je bil vendar 8. marec- dan žena! Čeprav je v zadnjem času veliko napisanega in povedanega o tem, da je ta praznik preživel, da je samo še bleda senca tistega kar je nekoč pomenil se članice za to ne zmenimo.

   
obcina postojna
Osrednji pokrovitelj naših prireditev je Občina Postojna.
   
© TD Pudgura 2011